X
تبلیغات
انجمن علمی شیلات دانشگاه آزاد اهواز

با سلام و خسته نباشید به دانشجویان فعال رشته شیلات

وبلاگ انجمن برای بهتر سرویس دادن به دانشجویان علاقه مند در نظر دارد تغییراتی در روند کاری وبلاگ انجام دهد :

1. کلیه ی مقالاتی که در وبلاگ نشر می شود به صورت خلاصه بوده و متن کامل آن برای اعضای وبلاگ فرستاده می شود .

2. فصلنامه خبری،آموزشی،اطلاع رسانی ((آبزی پرور)) به صاحب امتیاز سازمان شیلات ایران به صورت فایل پی . دی . اف رایگان برای اعضا فرستاده می شود

3 . برای سفارش مقاله مورد نظر خود در گزینه نظرات یا به صورت ایمیل برای مدیریت وبلاگ فرستاده تا مراتب لازم انجام و برای شما فرستاده شود.

4 . برای سفارش سی دی ها و نرم افزار های آموزشی با تخفیف ویژه در ستون پیوندهای روزانه وبلاگ مراجه کنید و در صورت سفارش، ایمیلی برای شما فرستاده می شود و می توانید از اتاق مدیر گروه شیلات تحویل بگیرید.

نوشته شده توسط اعضای انجمن علمی شیلات در شنبه سی ام تیر 1386 ساعت 21:43 | لینک ثابت |

Clupeidae herring   

 

بیش از 190 گونه به این خانواده تعلق دارند . از مشخصات آنها اینکه بدن بیضی تا کشیده و دراز ، شکم گرد و از پهلو فشرده شده دهان انتهای با فکهای غیر قابل ارتجاع که بوسیله پیش فکی های کوتاه و ماکسیلای طویل محدود شده است . دندانها کوچک یا وجود ندارد ،پلک سوم رشد یافته است شیارهای آبششی وسیع ، خارهای آبششی باریک ودراز و متعدد دارند  و از نظر رژیم غذایی   پلانکتون خوار  می باشند ، فلسهای سیکلوئیدی نازک و سست دارند ،و درناحیه شکمی دارای  keel  هستند و بر روی سر فلس دارند ، کیسه شنا هم به ابتدا وانتهای دستگاه گوارش و گوش داخلی ارتباط دارد . از لحاظ تولید مثل ماهیان این خانواده فقط برخی از آنها برای تولید مثل به رودخانه وارد می شوند و از لحاظ زیست شناسی ماهیان این خانواده در دریا زندگی می کنند و جزء ماهیان پلاژیک کوچک هستند که در آبهای سطحی و ساحلی در دستجات و گله های نسبتا" بزرگ مهاجرت می کنند . معمولا" مهاجرت آنها فصلی و به تبعیت از دمای آب است ، در تمام دریاهای گرمسیری و نیمه گرمسیری و معتدله انتشار دارند و تخمهای آنها پلاژیکی و حالت سطحی و شناوری داشته ودر داخل دریا تخمریزی می کنند .

از لحاظ زیستی و تجارتی وزنجیره غذایی  دارای اهمیت بوده ودر زنجیره غذایی ،غذای اصلی تن ماهیان و بسیاری از ماهیان گوشتخوار محسوب می شوند علاوه بر این  به مصرف خود انسان نیز می رسد.

در دریای خزر دوجنس از خانواده  Clupeidae داریم :

جنس ( کلیکا )    Clupeonella 

جنس Alosa                        

 در جنس Clupeonella دو تا از شعاعهای منشعب باله مخرجی آخری بالاتر از بقیه شعاعها می باشد ، ولی در جنسAlosa شعاعها به ترتیب کوتاهتر می شود. دومین اختلاف این دوجنس درAlosa آرواره ها به پشت چشم می رسد ولی در Clupeonella به پشت چشم نمی رسد   . اختلاف سوم در جنس Alosa درلب (فک ) بالایی شکافی در قسمت میانی وجود دارد ولی در کلیکا Clupeonella این شکاف وجود ندارد. در آلوزا بر روی آرواره ها دندانهای ریز کرکی شکل وجود دارد اما در کلیکای ها دندانهای ریز وجود ندارد ، اندازه آلوزاها همیشه بزرگتر از کلیکاها است .

 

خانواده خارو ماهیان   Family: Chirocentridae ( Wolf herring )

 

  ماهی گوشتخواری است و دندانهای بزرگ زیادی بر روی فکین دارد بدن دراز و کشیده و ساقه دمی قوی دارد ، دهان نسبتا" بزرگ ، باله پشتی در انتهای بدن و قاعده کوچک دارد ، باله مخرجی روبروی باله پشتی قرار گرفته است ، باله شکمی کوچک و در قسمت میانی بدن قراردارد از ماهیان دریای عمان و خلیج فارس می باشد . فاقد keel است ، باله دمی دو شاخه واضح دارد و فاقد خط جانبی بوده ، چشم ها نسبتا" کوچک خارهای آبششی کوتاه و پهن است و طول بدن آنها به 100 سانتیمتر هم می رسد ، واز ماهیانت ریز تغذیه می کند .

خارو ( بوشهر ) و دهیر ( بندرعباس و بندر لنگه )   Chirocentrus dorab

در آبهای ساحلی کم عمق دردریاهای گرمسیری و معتدله پراکنش دارد .

 

منابع :

                                                                   ( Ceach ،Moyle  )  Fishes an Introduction to Icthyology

                                                                                                               Biology of fishes  ( Carl  E.Bond )

- ماهی و ماهی شناسی   ( بریمانی )

- ماهی و ماهیگیری  ( دکتر وثوقی و احمدی )

- ماهیان آب شیرین  ( دکتر وثوقی )      

نوشته شده توسط اعضای انجمن علمی شیلات در شنبه سی ام تیر 1386 ساعت 21:42 | لینک ثابت |

توجيه اقتصادي پرورش كروكوديل

تقريبا كليه قسمتهاي يك كروكوديل توليدي كه پرورش آن 3-5/2 سال طول ميكشد مصرف اقتصادي دارد. يك طاقه پوست حاصل از يك كروكوديل پرورشي از ناحيه پس سر تا دم كه حدود 2/1-1 متر ميباشد به صورت نمك سود شده ساده 300 دلار و چنانچه دباغي شود 800-700 دلار و چنانچه پرداخت شده و تبديل به مثلا 2 كيف وكالت شود حدود 000/10 دلار ارزش دارد .
علاوه بر آن از چرم حاصل از دست و پاها و شكم و سر آن نيز محصولاتي مانند جاسوئيچي كمربند و كيف پول و ... تهيه ميشود که مي توان در بازار داخلي به فروش رساند. از پنجه ها و دندانهاي آن محصولات تزئيني مانند دستبند و گردنبند درست نمود.
همچنين از پودر استخوان و دندان و چربي آن در داروهاي سنتي چيني بخصوصي داروهاي ضد سرطان استفاده ميشود و خريدار آن شركتهاي چيني و تايواني ميباشند. گوشت آن با حداقل چربي يعني 4/2 درصد در طب سنتي چين بهترين دارو براي كمردردهاي مزمن و درد مفاصل وتقويت كننده قواي جنسي و ... ميباشد و به خصوص در سالهاي اخير قيمت جهاني بسيار خوبي پيدا كرده و كيلويي حدود 25 دلار ميباشد. .
همچنين در يك آزمايش اين ماده توانسته در شرايط آزمايشگاهي ويروس
HIV
انساني را به طور كلي نابود نمايد كه مكانيزم آن هنوز مشخص نشده است.
همچنين محقق ديگري اذعان داشته است كه از خون اين كروكوديل موادي بدست آورده است كه بقاياي انواع سموم شيميايي در بدن حيوانات را از بين برده است كه در اين صورت ادامه اين تحقيق ميتواند بزرگترين خدمت براي جانبازان عزيز شيميايي باشد و از مرگ زودرس آنها در نتيجه اثر تجمع مواد شيميايي در بدن آنها جلوگيري بعمل آورد.


تفاوت کروکدیل و تمساح

راسته كروكوديلها بسيار گسترده ميباشد كه از آنها تنها 23 گونه باقي مانده است. بطور کلي داراي 4 سويه شامل کروکوديل ( Crocodile ) تمساح ( Alligator ) گاويال ( Gavial )  و کايمن ( Caimam ) مي باشند.
بطورخيلي مختصر اين سويه ها داراي وجوه مميز زير مي باشند:

کروکوديل و تمساح داراي دندان هاي شاخي مخروطي با طول متوسط مي باشند. با اين تفاوت که زماني که فکها بسته مي شوند در کروکوديل تعدادي از دندان هاي نيش بيرون محوطه دهاني قرار مي گيرند و کاملا" ديده مي شوند وليکن در تمساح فک تحتاني و فوقاني و دندانهاي آنها کاملا" متقارن بوده و روي هم قرار گرفته و در هنگام بسته بودن پوزه کليه ي دندان ها در محوطه ي دهاني واقع شده و از دهان بيرون زدگي دندان مشاهده مي شوند.
کايمن ها خصوصيات ظاهري تمساح را داشته و داراي جثه ي کوچکترند و عمده ي کايمن ها پوزه کوتاه و آمفبيوزي (انتهاي پوزه گرد ) دارند.
گاويال داراي پوزه کاملا" مشخص و متفاوتي نسبت به سايرين هستند و پوزه ي بسيار بلند و باريک با تعداد بسيار زياد دندانهاي غير منظم و بلندتر از سايرين که کاملا" انحنا داشته و تودر تو مي باشند. عمدتا" ماهي خوار بوده و پوزه و دندان کاملا" متناسب براي شکار و صيد ماهي است.
طول بدن نوع تمساح آمريكايي ( (
Alligator Misisipiاين جانور 5/5 متر نوع گاويال 5/6 متر و كروكوديل آمريكايي ( Crocodile Acatus ) 8/6 متر ميرسد . نوع آب شور آن در استراليا ( Crocodile Purpos ) تا حدود 8 متر نيز مشاهده شده است. كوچكترين نوع اين جانور تتراسپيس با يك متر طول ميباشد. تمامي گونه ها گوشتخوار بوده و کليه جانوران در سبد غذايي آنها قرار مي گيرندوليکن به نشخوارکنندگان علاقه ي بيشتري دارند. تنوع غذايي آنها از حشرات آبزي تا پستانداران بزرگ را در بر ميگيرد.
طول عمر اين جانور درطبيعت و در شرايط طبيعي معمولا" طولاني است ولي اين زمان در گونه هاي مختلف متفاوت است. وتا 100 سال در در گونه نيل (
Crocodile Nile ) مي رسد. وليکن در سيستم پرورشي معمولا" مولدين بيش از 25 سال از چرخه ي توليد حذف مي شوند.
اين جانوران علاوه بر نقش مهم اكولوژيكي منبع درآمد و تجارت جهاني به ارزش بيش از 600 ميليون دلار در سال ميباشند. در همين راستا بهرهبرداري بيش از حد آدمي باعث از بين رفتن و در معرض انقراض قرار گرفتن بيشتر گونه هاي اين جانور شده است.

جواد صيادفر
رئيس اداره تکثير و پرورش ميگو و ساير آبز

يان آب شيرين

نوشته شده توسط اعضای انجمن علمی شیلات در شنبه سی ام تیر 1386 ساعت 21:41 | لینک ثابت |
جناب آقای زرین آبادی انتصاب شایسته شما را بعنوان معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز  تبریک می گوییم و برای شما آرزوی موفقیت داریم.

دانشجویان و اساتید شیلات

نوشته شده توسط اعضای انجمن علمی شیلات در چهارشنبه بیست و هفتم تیر 1386 ساعت 20:56 | لینک ثابت |

 فيله ماهي با سس پنير سوييسي

مواد لازم جهت 4 تا 6 نفر:

4/1 فنجان کره يا مارگارين
2 قاشق چايخوري جعفري خرد شده خشک
1 قاشق چايخوري پيازچه خشک1 فنجان پودر سير و پياز سائيده شده
3 قاشق غذاخوري آرد
4/1 قاشق چايخوري نمک1 فنجان شير
2/1 فنجان پنيرپيتزاي سوييسي رنده شده
450 گرم فيله ماهي به ضخامت 5/1 سانت و بريده شده به قطعات کوچک

طرز تهيه:

در ظرف کوچکي دو قاشق کره يک قاشق جعفري نصف قاشق پيازچه را مخلوط کنيد و بمدت 45 ثانيه تا 1 دقيقه در مايکروفر قرار دهيد تا کره ذوب شود. سپس ادويه را در آن ريخته و هم بزنيد و کنار بگذاريد. بقيه 2 قاشق کره باقيمانده را هم در ظرف ديگري ريخته و در مايکروفر بمدت 45 ثانيه تا 1 دقيقه قرار دهيد وقتي ذوب شد آرد جعفري بقيه پيازچه و نمک را هم در آن بريزيد. شير را هم اضافه کرده و با قدرت بالاي مايکروفر بمدت 3 تا 4 دقيقه حرارت دهيد تا خوب بپزد هر چند دقيقه يکبار آن را بهم بزنيد. سپس پنير را اضافه کرده تا ذوب شود و اين مواد را هم کنار بگذاريد ماهيها را درظرف چيده سس را روي آن بريزيد و با کاغذ روغني بپوشانيد و در مايکروفر با قدرت بالا بمدت 4 تا 6 دقيقه قرار دهيد. بعد از اين مدت ماهي را برگردانيد تا طرف ديگر آن هم بپزد. سپس با مخلوط فوق آنرا پوشانده و پيازچه و ادويه را نيز به آن اضافه کرده و بمدت 2 دقيقه بدون پوشاندنشان با قدرت 70% حرارت دهيد.

منبع: کتاب طعم ماهي

نوشته شده توسط اعضای انجمن علمی شیلات در چهارشنبه بیست و هفتم تیر 1386 ساعت 20:27 | لینک ثابت |

5: سرعت رشد میگوها چگونه است و در چه وزنی برداشت می شوند؟

5-1-        رشد میگو بسته به گونه، تراکم ذخیره و موجودی غذا بسیار متنوع است. همچنین شرایط دیگر مانند کیفیت آب و درجه حرارت از فاکتورهای اصلی هستند که در این زمینه نقش دارند.

5-2-        در شرایط ایده ال P.vannamei در عرض 120 روز به 20 گرم می رسد درحالیکه P.monodon در زمان مشابه به وزن 35 گرم می رسد. در ایالات متحده بطور معمول وزنی که میگوها صید می شوند حدود 16 تا 18 گرم است.

 

6: حد بحرانی پارامترهای محیطی برای پرورش میگو چیست؟

6-1-        نوع سیستمی که برای پرورش میگو استفاده می شود چندان مهم نیست، اما در هر سیستم پارامترهای محیطی باید برای بقا، رشد و تکثیر میگو مناسب باشد.

الف- حدود تحمل شوری، درجه حرارت، اکسیژن، دی اکسید کربن، PH، قلیائیت، شفافیت آب و تولیدات دفعی (اصولاً سمیت آمونیاک).

ب- این پارامترها برای گونه های مختلف متفاوت است.

6-2-    شوری

الف- میگوی پنائیده به میگوی آب لب شور شناخته شده است اما در مصب ماسه ای خلیج های دنیا که در معرض تغییرات ناگهانی شوری (و دیگر پارامترها) هستند، رشد می کند.

ب- این میگوی آب لب شور در حقیقت در شوریهای کمتر ( 10 تا 25 ppt) از شوری طبیعی آب اقیانوس (35 ppt) بهتر رشد می کند.

ج- به هر حال شوری اقیانوسی و شرایط ثابت برای تولیدمثل ضروری هستند.

6-3-  درجه حرارت

الف- میگوهای نواحی گرمسیری قادر به تحمل دامنه محدودی از درجه حرارت هستند.

ب- در بیشتر میگوهای مناطق گرمسیری رشد در دمای 23 تا 34 درجه سانتیگراد اتفاق می افتد. اما دامنه درجه حرارت تکثیر محدودتر است (2±28 سانتیگراد برای بیشتر میگوهای پنائیده گرمسیری).

 

 

4-6- میگوها چندان قادر به تحمل DO پایین نیستند.

الف- DO کمتر از 2 ppm منجر به ایجاد استرس در میگوها می شود.

ب- DO از 1/0 تا 5/1 ppm بسته به گونه میگو و پارامترهای دیگر مانند شوری، PH، درجه حرارت و غیره منجر به مرگ میگو خواهد شد.

ج- DO خیلی پایین باعث می شود که میگوها غذا نخورند. همچنین منجر به ایجاد استرس در آنها شده و در نهایت منجر به شیوع عفونت های ثانوی باکتریایی در آنها می شود.

د- هوادهی استخر، استفاده از دستگاه گردش آب، پمپاژ آب(تلمبه زنی)،  درمانهایی برای DO پایین هستند.

 

5-6- PH و قلیائیت

الف- کاهش PH بر ترکیب خون با اکسیژن تأثیر می گذارد.  PH کمتر از 5 تأثیر منفی بر رشد دارد.

ب- میگو سطوح بالای PH را فقط برای یک مدت کوتاه می تواند تحمل کند.

ج- فیتوپلانکتون ها اغلب در طول روز و در هنگامی که شکوفایی فیتوپلانکتونی در استخر زیاد است، منجر به بالارفتن PH استخر به 9 یا 10 و حتی بعضی مواقع بالاتر می شوند.

د- PH بالا آمونیاک بیشتری را به شکل غیره یونیزه سمی تبدیل می کند.

ه- PH بین 8-5/6 برای طول مدت پرورش و PH بین 2/8-8/7 برای زمان رسیدگی جنسی توصیه شده است.

66-- کدورت آب معمولاً نشانه ای از شکوفایی فیتوپلانکتونی در استخر است و پمپاژ آب و فرآیندهای کودهی موجب تداوم این حالت می شود. میزان کدورت آب معمولاً با استفاده از یک سکشی دیسک قرائت می شود. این پارامتر باید در حد اپتیمم آن یعنی 10-8 اینچ نگه داشته شود.

 

7-6- فضولات تولید شده

الف- سیستم های پرورشی باید طوری طراحی و مدیریت شوند که فضولات تولیدی روی هم انباشته نشوند.

ب- در استخرها، اکثر فضولات تجزیه خواهند شد.

ج-  در سیستم های متراکم فضولات تولیدی باید زدوده شوند. مواد محلولی مانند آمونیاک که براثر متابولیسم و همچنین بوسیله مواد ارگانیک تولید می شود، تجزیه شده، به نیتریتها تبدیل می شود و ایجاد مشکل می نماید. 

د-  نیتریت ها در حدود 1/0 ppm ممکن است باعث ایجاد مشکلاتی در تکثیر شوند. سطوح تحمل در پرورش به درستی شناخته نشده است. اما سطوح بالای نیتریت (75/0 تا 2 ppm در 3/8=PH) بدون مرگ و میر ثبت شده است.

ه- پاره ای از آسیب های آبششی زمانی رخ می دهد که سطح آمونیاک غیره یونیزه در حدود 5/0 میلیگرم در لیتر باشد و استرس های دیگری نظیر DO پایین، دستکاری و غیره حضور داشته باشد. در این شرایط کاهش رشد اتفاق می افتد.       

 

7: استخرهای میگو چگونه مدیریت می شوند؟

7-1- نکات کلیدی برای مدیریت خوب استخر:

الف- آماده سازی استخر

ب- مدیریت آب (مانند ممانعت از ورود شکارچیان خارجی)

ج- افزایش توان تولید طبیعی

د- سازگاری بین محیط و ذخیره

ه- مدیریت غذا

 

7-2-        آماده سازی کف استخر

روزهای پس از صید

اقدام لازم

1

شستشوی بقایای مواد آلی از استخر

2

بستن دریچه ها و انجام تعمیرات

10-3

قراردادن کف استخر در معرض جریان هوا (جمع آوری مواد آلی و معدنی و از بین بردن شکارچیان).

7

آهک پاشی (1000 کیلوگرم در هکتار)

8

زراعت در کف استخر

9

افزودن کود آلی

10

نصب تخته ها و توری ها در محل

10

از بین بردن شکارچیان و رقبای غذایی

 

 7-3- تمهیدات آب استخر

روزهای قبل از ذخیره

اقدام لازم

10

رها کردن آب به داخل استخر و بالا بردن کامل سطح با سرعت ممکن (استفاده از توریهای جلوگیری کننده از ورود شکارچی در مسیر ورود جریان آب به داخل استخر با مش 5/0 میلیمتر یا 5/0 میکرون یا توری با 52 اینچ مربع)

9

افزودن مقدار اولیه کودهای غیرآلی

8

شروع اندازه گیری پارامترهای روزانه

7

آغاز برنامه منظم کوددهی

 

 

 

 

7-4- مدیریت آب

الف- آگاهی از چگونگی تعویض آب

ب- محاسبه حجم، سطح، عمق متوسط و ساخت علائم در استخر

ج- روش های تعویض آب: جریان پیوسته، کاهش شدید سطح آب، عبور آب از میان دریچه ها

د- تنظیم تخته ها و توری ها، تخلیه آب از کف

 

7-5-        فواید کاهش عمق و تعویض مداوم آب در سطح پایین تر برای حل مشکل DO پایین

الف- وقتی عمق کمتر باشد باد بطور مؤثرتری با آب اختلاط می یابد.

ب- مساحت زیر لایه سطحی که مصرف اکسیژن بیشتر است، کاهش می یابد.

 

7-6- منطقه نوری:     m2 5000=10000*5/0

الف- ناحیه مصرف در 2/1 متر عمق:              

140% از منطقه نوری= m27000=10000*m 7/0

ب- در8/0 متر عمق:

60% از منطقه نوری=m2 3000=1000*m3/0

ج- درصد تعویض آب افزایش می یابد. در 2/1 متر عمق، 20 سانتیمتر تعویض=7/16% کل آب استخر

د- در 8/0 متر عمق، 20 سانتیمتر تعویض=25% کل آب استخر

ه- وقتی که پمپ ها فعال نیستند آب باید در سرتاسر استخر جریان داشته باشد.

ر- وقتی که آب از کف استخر زهکش می شود، کیفیت مواد آلی کاهش می یابد.

7-7- برنامه پیشنهادی برای تعویض روزانه آب:

 

مدیریت تعویض آب در سیستم نیمه متراکم

روز

سانتیمتر تعویض

10- تا 4-

15+

3- تا 0

0

0 تا 10

3+

11 تا 16

3±

17 تا 30

6±

>30

براساس تراکم ذخیره تعیین می شود

 

 

 

 

متر مربع

سانتیمتر تعویض

8

10

9

11

10

12

11

13

12

14

13

16

14

17

15

18

16

19

17

20

18

22

 

 

7-8- برنامه های کوددهی

الف- آلی:

  - کود مرغی، 1000 کیلوگرم در هکتار در کف استخر در مدت آماده سازی.

  - دانه های گیاهی: سویا، ذرت، پنبه دانه، 200 کیلوگرم در هکتار در کف استخر در مدت آماده سازی، 22 کیلوگرم در هکتار در آب هر سه روز تا شروع تغذیه با غذای پلت شده.

ب- غیرآلی:

  - مقدار اولیه- اوره 28 کیلوگرم در هکتار. تریپل سوپر فسفات (TS) 2/3 کیلوگرم در هکتار 

  - اوره 5/24 کیلوگرم در هکتار. دی آمونیم فسفات (DAP) 2/3 کیلوگرم در هکتار

مقدار اولیه به 7 قسمت تقسیم شده و بطور روزانه وقتی اضافه می شود که شفافیت 40 سانتیمتر یا بالاتر قرائت شود و PH کمتر از 8/7 باشد.  

 

8- میگوها چگونه صید شده و به فروش می رسند؟

8-1- در یک استخر پرورشی، محصول معمولاً از طریق زهکشی استخر جمع آوری می شود. برخی مواقع برای این کار از تورهای پرتابی و دام ها استفاده می شود. برای صید   P.japonicus از تله استفاده می شود.

 

8-2- میگوها معمولاً هنگام عبور آب به سمت خروجی ها، در مدخل دریچه های تخلیه توسط یک تور صید می شوند.

 

8-3- در اکثر جاهایی که در دنیا میگو پرورش می دهند، فرآیندی روی آنها انجام گرفته و به اصطلاح«سرزنی» می شود و میگوی بدون سر تازه منجمد به ایالات متحده و ژاپن فروخته می شود.

الف- در ایالات متحده میگو را به صورت منجمد می پسندند حال آنکه ژاپنی ها در درجه اول بصورت تازه و در درجه دوم بصورت بی سر تازه منجمد ترجیح می دهند.

ب- تعدادی از عمل آورندگان بزرگ غذا در بازارهای ایالات متحده میگوها را به خاطر مغازه های خواروبار فروشی منجمد می کنند.

ج- تعداد کمی از مزارع میگو خودشان میگوهایشان را به فروش می رسانند، اما اکثر آنها به واسطه ها یا مراکز عمل آوری می فروشند.

د- بازارهای اروپایی میگو را بصورت سر دار ترجیح می دهند (بیشتر بصورت منجمد، زیرا به صورت تازه مقرون به صرفه نیست).

 

9- چه بیماریها و انگلهایی میگوها را تحت تأثیر قرار میدهند؟

9-1- بیماریها و انگلهایی هستند که در دوره پرورش میگو نسبت به مرحله تکثیر به میزان کمتری ایجاد مشکل می نمایند.

الف- در ایالات متحده به تعداد محدودی از مواد شیمیایی اجازه داده شده که برای درمان در هچریهای میگو مورد استفاده قرار گیرند، اما در سایر کشورهای پرورش دهنده میگو محدودیت های زیادی وجود ندارد.

ب- در ایالات متحده اجازه داده شده که آنتی بیوتیک ها در دوره پرورش در غذای میگو قرارداده شود، اما همین امر نیز با قوانین سختی مواجه است.

ج- در صورتیکه میگوها برای مصرف انسانی باشند بسیاری کشورها ملزم شده اند که آنتی بیوتیک ها را 21-15 روز قبل از صید از غذای میگو حذف نمایند.

 

9-2- پروتوزوآها اغلب خود به میگوها حمله می کنند. تعدادی از پروتوزوآها عبارتند از Acimeta، Ephelota،  Zoothamnium، Epistylis، وLagenophrys  .

 

9-3- بیماریهای باکتریایی که میگوها را تحت تأثیر قرار می دهند شامل ویبریو و باکتریهای میله ای شکل هستند.

 

9-4-  به نظر می رسد پیشگیری بهترین درمان برای بیماریهاست.

الف- کنترل کیفیت آب، درجه حرارت، کاهش استرس و تغذیه خوب عوامل مهم حیاتی برای پیشگیری از بیماریها هستند.

ب- خریداری پست لارو از یک منبع مطمئن بسیار ضروری است. تا جائیکه ممکن است ذخیره با سلامتی بالا فراهم نمایید.

 

9-5- ویروس هایی مانند IHHN، Baculovirus، Parvovirus و غیره باعث اثرات منفی مختلف (کوتوله گی، تفاوت در سایز، بدشکلی) در میگوهای خانواده پنائیده می شوند. توسعه میگوهای خیلی سالم به کنترل و ریشه کن شدن احتمالی این بیماریها کمک می کند.

 

مترجم:
لیلا صالحیان، کارشناس دفتر نوسازی اداری و برنامه و بودجه
lm_salehiyan@yahoo.com

منبع:
http://aquanic.org/publicat/govagen/ncae/shrimpd.pdf

 

نوشته شده توسط اعضای انجمن علمی شیلات در چهارشنبه سیزدهم تیر 1386 ساعت 1:12 | لینک ثابت |

نوشته شده توسط اعضای انجمن علمی شیلات در چهارشنبه سیزدهم تیر 1386 ساعت 1:10 | لینک ثابت |

img/daneshnameh_up/2/21/14.GIF 

مقدمه

کشور وسیع ایران خوشبختانه چه در شمال و چه در جنوب و جنوب غربی دارای سواحل دریایی طولانی و امکان صید و صیادی فراوانی است .
در داخل کشور نیز آبگیرها و رودخانه های متعدد برای پرورش آبزیان و انواع ماهی ها موجود می باشد .امکان بهره برداری از این منابع طبیعی و موهبتهای الهی داشتن تخصص و آگاهیهای کافی در زمینه ها ی مختلف شناخت آبزیان ، آبها ، تکنیکها و برنامه ریزی و مدیریت آنها است.
لذا دائر کردن چنین رشته ای در سطح کارشناسی ارشد با توجه به کمبود مواد پروتئینی کشور کاملا لازم و مورد نیاز می باشد.

6-شرایط گزینش دانشجو

داوطلبان این رشته علاوه بر دارا بود ن شرایط عمومی دوره کارشناسی ارشد می بایست واجد شرایط اختصاص دوره کارشناسی ارشد رشته های کشاورزی و منابع طبیعی بوده و فارغ التحصیل رشته شیلات و محیط زیست دوره کارشناسی باشند.
فارغ التحصیلان سایر رشته های منابع طبیعی و رشته دامپروری و رشته های مشابه آنها در نظام قدیم نیز می توانند داوطلب ورود به این رشته شوند.
بدیهی است اینگونه داوطلبین پس از ورود به دوره کارشناسی ارشد شیلات ملزم به گذرانیدن دروس کمبود براساس آئین نامه کارشناسی ارشد به تشخیص کمیته مربوطه می باشند.





سطوح رشته



ردیف نام دانشگاه کاردانی  کارشناسی  ارشد  دکترا
1 آزاد- آزاد شهر      *
2 آزاد- اهواز        *
3 آزاد- بابل      *
4 آزاد- بندر انزلی      *
5 آزاد- بندر لنگه      *
6 آزاد- تالش      *
7 آزاد- تنکابن      *
8 آزاد- تهران شمال    *
9 آزاد- جویبار      ‌*
10 آزاد- چابهار      *
11 آزاد- خرمشهر        ‌*
12 آزاد- سنندج      *
13 آزاد- سواد کوه      *
14 آزاد- علوم و تحقیقات تهران     *
15 آزاد- قایم شهر        * ‌
16 آزاد- قشم      *
17 آزاد- لاهیجان      *     *
18 آزاد- کرمانشاه                   *
19 آزاد-آستارا      *
20 آزاد-بندر عباس      *     *
21 آزاد-بوشهر      *
22 تربیت مدرس     *
23 تهران      *     *
24 خلیج فارس        *
25 زابل      *
26 صنعتی اصفهان      *
27 علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان      *     *
28 گیلان      *
29 مازندران     *





درسهای رشته


ردیف نام درس ردیف نام درس
1 ارزیابی اثرات توسعه 2 ارزیابی و حفاظت اکوسیستمهای آبی در ایران‌
3 اصول ناوبری 4 اقتصاد و بازاریابی آبزیان
5 اقیانوس‌شناسی 6 اکولوژی و رفتار شناسی ماهیان
7 بهداشت ماهی و مبارزه با آفات آن 8 پویایی شناسی دینامیزم جمیت آبزیان
9 تاسیسات و ماشینهای شیلاتی 10 تکثیر و پرورش غذای آبزیان تکمیلی
11 تکثیر و پرورش غذای زنده برای تغذیه آبزیان 12 تکثیر و پرورش ماهی تکمیلی
13 تکنولوژی صید 14 تکنولوژی فرآورده های شیلاتی
15 جیره نویسی تغذیه ماهیان 16 روش تحقیق
17 ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان 18 سنجش از دور (دور کاوی)
19 سیستماتیک بی مهرگان آبزی 20 فیزیولوژی ماهی
21 ماهی شناسی تکمیلی سیستماتیک 22 مدیریت و برنامه ریزی شیلات
23 هیدروبیولوژی 24 هیدروتکنیک و طراحی کارگاه های پرورش ماهی
25 هیدروشیمی




صنعت و بازارکار


فارغ التحصیلان این رشته بعنوان کارشناس ارشد شیلات می توانند در یکی از مشاغل آموزشی در دانشگاهها ، پژوهشی در موسسات تحقیقاتی و اجرایی (شرکت شیلات) برنمه ریزی و سرپرست پروژه های شیلاتی و صید و صیادی (جهاد سازندگی ) انجام وظیفه نمایند.
مضافا فارغ التحصیلان این رشته با کسب پیش آگاهیهایی که در زمینه های مختلف این رشته بدست آورند قادر خواهند بود شخصا با دایرکردن استخرهای پرورش ماهی به تولید ماهیان و آبزیان داخلی نیز بپردازند.

نوشته شده توسط اعضای انجمن علمی شیلات در یکشنبه دهم تیر 1386 ساعت 2:1 | لینک ثابت |

1. برگزاری انتخابات هیائت مدیره انجمن علمی شیلات                    

     مرداد ماه

2. آغاز فعالیت هیائتهای اجرایی برای همایش بزرگ و ملی  شیلات دانشگاه آزاد اهواز  شهریور ماه

( یادآور می شویم که این همایش در آبان ماه 86 برگزار می شود )

 

3. برگزاری هفتگی سمینارهای دانشجویی با حضور اساتید مربوطه به مدت 3ماه             دی  ماه

4. برگزاری جلسات هفتگی  آموزشی نرم افزار آفیس به مدت 2 ماه                              آذر ماه  

5. برگزاری جلسات آشنایی با نرم افزارهای تخصصی شیلات به۱ مدت ماه            

  آذرماه                                     منتظر خبرها و فعالیت های جدید باشید

نوشته شده توسط اعضای انجمن علمی شیلات در دوشنبه چهارم تیر 1386 ساعت 17:25 | لینک ثابت |

با سلام و خسته نباشید به همه دانشجویان ، اساتید ، مدیران و مسئولان که در برگزاری جلسات امتحان زحمت فراوان کشیدند

- با اینکه هنوز دانشگاه آزاد درگیر امتحانات پایان ترم است اکثر دانشجویان از تمام رشته ها از برگزاری امتحانات ناراضی بودن...( شاید یکی این باشد که بعضی از امتحانات تا قبل از آمدن مراقب و دیدن لسیت اسامی نمی توانستیم اسامی را روی بوردهای دانشگاه پیدا کنیم ) اما با تمام خوبی و بدیهاش به پایان می رسید و مهم تلاش ما بود که با خوشحالی منتظرمحصول هستیم

 

- همایش بزرگ سمینارهای دانشجویان محیط زیست و شیلات هم با تمام درگیری ها و کشمکشها به موفقیت به پایان رسید و لوح هم دانشجویان و مسئولین دریافت کردن اما از مشکلات این سمینار این بود که الارقم تلاش ها و پیگیری های مهندس زکی برای برپایی یک همایش بزرگ وملی  به علت حمایت نکردن مسئولین و همچنین چون جلسه بحثهای دانشجویی را یک امر ساده دانستند اعلام کردن که این همایش داخلی برگزار می شود و کوچکترین کمک مالی و حتی نیرو انسانی نشد و همه مشکلات به دوش مهندس زکی بود البته ما هم تا جایی که توانستیم در هر چه بهتر برگزار کردن این همایش مهندس را همراهی کردیم ( واقعا یک همایش 3 روز را تنهایی چرخاندن و بدون اینکه اختلال و بی نظمی چه در ساعات سمینارها و چه در حضور و غیاب اساتید داشته باشد کار هر کسی نیست و از طرف این انجمن به جناب مهندس زکی وافعا خسته نباشید می گوییم )

 

- کتابخانه اختصاصی دانشکده منابع طبیعی با افزوده شدن کتابهای جدید تاسیس شد .... بلاخره با پیگیریهای خانم مهندس فراست رئیس دانشکده و خانم دکتر خدادادی که معاونت پژوهشی – آموزشی دانشکده را بر عهده دارد این کتابخانه تاسیس شد البته هنوز کامل نشده و شاید هم مکانش تغییر کند این کتابخانه واقع در طبقه سوم ساختمان دانشکده ومنابع طبیعی است

 

- مسقر شدن انجمن های علمی در اتاقهای مربوط... با تغیر مکان دانشکده فنی مهندسی به جایگاه جدید آن ساختمان با قول هایی که مسئولان داده اند جای مستقر انجمن های علمی میشود

 

- نصب کولرهای گازی مخصوص سالن ها در دانشکده ها ... این پروزه بزرگ که با نصب کردن کولرهای مخصوص در سالن ها باعث خنک کردن و مطبوع کردن هوا می شود این پروزه در ساختمان بهشتی در مرحله پایانی است...
نوشته شده توسط اعضای انجمن علمی شیلات در دوشنبه چهارم تیر 1386 ساعت 17:24 | لینک ثابت |
 
business article
Powered By Blogfa - Designing & Supporting Tools By WebGozar